Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с „наши хора“

Мирчев: Целта не е да сменим Гешев и Цацаров с „наши хора“

Отново прехвърчаха стрели между управляващата коалиция и Иван Гешев, като бе поискана отново оставката на главния прокурор. От прокуратурата пък отговориха, че това е вмешателство и кризисен пиар.

„Отговорът на прокуратурата беше странен. През 2019 година обяви, че това с разделението на властите не му хареса. Днес обаче той вижда заплаха при разделението на властите. Става дума за декларация на управляващото мнозинство. Декларация, която сме правили неведнъж и преди да бъдем в парламента. Протестирали сме, затваряли сме улици и булеварди“, каза депутатът от „Демократична България“ Иво Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него главният прокурор няма никаква подкрепа.

„Да си главен прокурор не е голяма житейска мисия, не би трябвало да е голям проблем той да подаде оставка. В нашата декларация изброихме с факти защо смятаме така. Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев. Искаме да променим законите“, допълни Мирчев.

Той смята, че е важно дали ДПС и ГЕРБ, които заявиха, че са отворени към такива промени, ще ги подкрепят.

„Днес не реагираха на искането ни за оставка. Надявам се ДПС да са искрени в заявката, която правят. В предизборната програма на ГЕРБ е записано, че те ще се борят за съдебна реформа. Да се надяваме, че те ще изпълнят това обещание към своите избиратели“, подчерта народният представител от ДБ.

Мирчев коментира и случая със Сотир Цацаров, на когото беше отнет достъпът до класифицирана информация от ДАНС. По думите му и тук целта не била да бъде заменен с „наш човек“, а за промяна на закона.

„Искаме КПКОНПИ да няма опция да се превърне в бухалка срещу неудобни. Дали е имало натиск или не – всеки може да твърди каквото иска“, добави Иво Мирчев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.