Михаела Филева – сеньорита, родена с късмет

Тя е певицата с най-заразителната усмивка у нас. Заразява ни от раз със собствената си енергия на сцената. Доказа, че с танците се справя почти толкова професионално, колкото с музиката. А в последните две години предава опита си и на други млади изпълнители, пише facenews.bg

Михаела Филева е от хората, които могат да те накарат да се почувстваш като на среща със стар другар дори и когато съдбата ви събира за първи път. Оставя впечатлението, че позитивизмът никога не я напуска. Нещо, за което говори и заглавието на последния й сингъл – „Родена с късмет“.

Песента направи премиерата си преди повече от месец, а съвсем скоро Филева ще представи и английската й версия, с която ще се прицели към новата си мишена – европейския пазар. Предисторията на парчето, по ирония на съдбата, не изобилства от късмет. Михаела започва да пише песента малко преди влизането на страната ни в извънредно положение заради COVID-19, а заради впоследствие въведените КПП-та между градовете й се налага да се колаборира с аранжорите Веселин Ценов-Algoriddim и Константин Ангелов дистанционно.

„Различните времена изискват различни подходи“, усмихва се просто Филева. На въпроса какво я кара да се чувства наистина родена с късмет, тя не се двоуми – хората в живота й. „ В тези три месеца осъзнах, че освен здравето – твоето и на твоите близки, това, което може да те накара да се чувстваш смислен и наистина щастлив е това хората около теб да са правилните. И в личен план, и в работно отношение. Да знаеш, че взаимно си пазите гърбовете“, разказва Филева пред „Монитор“.

Само преди дни отличничката от X Factor направи и друга крачка напред в музикалната сцена, като

представи дуета си с фестивалния пионер Даниеле Гуастела

Дуетът й с италианеца In Your Eyes е част от албума му Homaj. Вече има и лирик видео. До заснемането на клип с участието на изпълнителите така и не се стига обаче, а причината отново се крие в коронавирусната пандемия.

Това, което липсва най-много на Михаела е обаче прекият контакт с публиката. „Със сигурност всичко това, на което ни научи пандемията, е, че макар да има варианти за алтернатива, живият контакт -и когато си говорим за концерти, и когато си говорим за творчество, не може да бъде заменен. Това е като да направиш паралел между това да чуеш най-близките си по телефона или наистина да ги прегърнеш на живо в момента, в който можеш да ги видиш“, обяснява певицата. Самата тя намира алтернатива за среща с феновете си – онлайн концертите. Нещо повече, признава, че откакто си останахме по домовете в началото на годината, поддържа почти постоянен контакт с тях и в социалните мрежи. А най-честият въпрос, който й задават, е свързан с предстоящия й албум.

След като обърна „Нова страница“ с втората си тава преди две години, Михаела трябваше да представи следващия си проект през месец май, а след това да потегли и на второто си национално турне. След като COVID-19 преначерта плановете й, към момента тя се надява да може да зарадва меломаните наесен. „Концепцията за самия албум от края на май досега започна малко по малко да се изменя. Работя със същия музикален продуцент, с когото работих по втория си албум – Веселин Ценов – много талантлив млад саунд инженер и не само – и автор. И с него работим в момента усилено. Лятото ми ще бъде посветено на довършването на албума“, издава изпълнителката на „Латино сеньорита“, която се възползва от освобождаването на повече време у дома, за да се отдаде и на друга своя страст – испанския.

Аферата й с езика на Сервантес стартира преди три месеца, след като певицата приключи с написването на магистърската си теза. Уроците си провежда онлайн, а благодарение на преподавателката си Петя от Бургас се надява скоро да може да се справя напълно самостоятелно с

пътешествията до испаноговорящите държави

„А защо не да изпея и някоя песен на испански, например?! Разбира се! При нас винаги рано или късно всичко отново се връща обратно към музиката“, споделя с намигване звездата. За да успееш обаче не е нужно само да си талантлив, смята тя.

„Много е важно наистина що за човек си, имаш ли добрина в сърцето си, имаш ли визия за това какво искаш да се случва с теб, работлив ли си, постоянен ли си, отдаден ли си на това, което искаш да постигнеш и т.н.“, категорична е тя. Именно в тази насока вървят и съветите, които дава на участниците в нейния отбор в „Гласът на България“ – да намерят себе си на сцената възможно най-скоро след приключването на формата.

„Тази година сезонът беше много силен и много голяма част от изпълнителите, които бяха не само част от моя отбор, са страхотни инструменталисти, имат вече идеи за авторска музика и много всъщност ги стимулирах в тази посока – да мислят за това какъв ще бъде следващият техен ход. Защото да спечелиш любовта на зрителите благодарение на такъв тип предаване е по-лесната част. А оттам насетне вече следва това да заслужаваш това внимание, което си получил от хората, с всяка следваща крачка, с творчеството, с идеите си, въобще с личността си, защото в маратона до голяма степен се оказва, че колко си талантлив невинаги е най-важното“, смята Филева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *