Михаил Цонев от Благоевград с почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“

Десетилетия от живота и работата на Михаил Цонев са свързани със самодейното движение, с благоевградското читалище „Никола Вапцаров“ като негов секретар. Той е бил и председател на Областния читалищен съвет – Благоевград, а в момента е секретар.

За изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24 май Михаил Цонев бе отличен с почетния знак „Златен век“ на Министерството на културата – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда.

„Радвам се, че все още не сме забравени. С радост приех тази награда, която е и за колегите – читалищни деятели от нашата област“, подчерта Михаил Цонев пред Радио Благоевград.

„Читалището е мястото, където всеки човек може да разгърне своите способности, то е школа за развиване на таланти и дава облик на всяко населено място “ сподели още Михаил Цонев, като горещо се надява скоро да бъде ремонтирана и обновена сградата на благоевградското читалище – една от най-красивите сгради в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *