Младежи и пенсионери в Пернишко се разшетаха в хубавото време: На пазара е човек върху човек

Младежи и пенсионери в Пернишко се разшетаха в хубавото време: На пазара е човек върху човек

Неспазване дистанцията на кооперативния пазар в Перник констатираха разтревожени граждани. В сигнал до в. “Струма” те съобщават, че възрастни се събират при сергиите със зеленчуци да напазаруват, след като са взели пенсиите, и не се съобразяват с разпореждането да стоят поне на метър-два един от друг.

“На пазара е човек върху човек, масово пенсионери пазаруват. Не знам какъв е смисълът от карантината, след като не се спазва. Ще плъзне заразата”, тревожи се Цветанка Милчова.

За неспазване на разпоредбите на кризисния щаб е подаден сигнал в общината, откъдето представители на инспектората са извършили проверка и са възстановили дистанцията.

И на втория ден от изплащането на пенсиите има струпване на възрастни хора пред пощата и банковите клонове. Нарушаване на социалната изолация има на много места. В социалната мрежа са появиха снимки на хора, които се разхождат по градинки и улици. Някои пък дори отидоха на риболов по Струма.

Младежите са вторите след пенсионерите, които не спазват карантината. Демонстративно се разхождат по улици и градинки. В Радомир пък във вторник вечерта е имало бурен купон от около 20-ина души в междублоковите пространства на квартал “Тракия”.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *