Младежи и пенсионери спретнаха селски отряд в помощ на възрастните в Дупнишко

Младежи на по 25 години и пенсионери над 70 са в добволоческия отряд, сформиран в дупнишкото село Бистрица. Те ще помагат при пандемията от коронавирус на самотно живеещи, болни и нуждаещи се хора, каза кметът на селото Кирил Огненски. Той ръководи командата, която е на разположение денонощно.

Доброволците сами потърсили кмета и настояли да се включат – вече са над 10-ма, каза Огненски. Той похвали мъжете в надпенсионна възраст – спрявали се в някои ситуации по-добре и от младоците, благодарение на опита си, пише кмета.бг.

„Мога да разчитам на тях по всяко време на денонощието“, благодарен е на старанието им бистричкият кмет, който е и доброволец номер 1 за селото. Под негово ръководство е сформиран и отряд от прогимназисти, момчета до 7 клас, който се включват в акции по почистването на градинките, на екопътеките над селото, имат задача и да боядисат една от детските площадки, но като мине карантината.

29 пък са вече включилите се като доброволци към общината в Дупница, чиито услуги ще се ползват само при възникналата нужда при усложняване на ситуацията при корона вируса. Само за седмица те са се увеличили с 15, отбелязаха от администрацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *