Младежи, учители, ЮЗУ преподаватели сред публиката на джаз фестивала в Благоевград

Млади хора, учители, преподаватели от ЮЗУ бяха сред публиката на площада в Благоевград, дошли да се насладят на прекрасните изпълнения, включени в програмата на новия фестивал BLAGOEVGRAD JAZZ FEST 2020. Както зам. кметът по културата и хуманитарните дейности д-р инж. Василиса Павлова увери, събитието се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Пространството пред сцената бе маркирано със стъпки в цветно филио, така че между зрителите да има отстояние от 1.5 м.

От двете страни имаше и масички с пакети маски и дезинфектанти, макар че репортер на в. „Струма“, който бе на мястото, не видя някой да се възползва от тях. Иначе в района имаше множество служители на общината, които да следят за реда. Те обаче не се наложи да предупреждават присъстващите да спазват дистанция, тъй като повечето хора предпочетоха да гледат фестивала от кафенетата наоколо или насядали при паметника на Гоце Делчев. А проявата, както констатираха организаторите, тръгнала по вода, тъй като в началото заваля, а после изгря слънце.

Водещият Станислав Кимчев обяви, че Благоевград е новият музикален бастион, и представи благоевградския Биг-Бенд със солисти Христина Палева и Надя Тончева, които откриха фестивала.

Сред най-запалените почитатели на джаза бе бившият военен комендант Калин Грънчаров, който си направи снимка за спомен с македонската звезда Влатко Стефановски, който е основател на легендарната група „Леб и сол“.

„Този фестивал трябва да се превърне в традиция“, каза доц. д-р Васил Грозданов от катедрата по „Математика“ към ПМФ на ЮЗУ. На същото мнение бе и учителката по български език и литература в VII СУ Деси Пашова, дошла да послуша джаз със сина си. Раздвижването настана след 20,30 часа, когато на сцената излезе виртуозният китарист от Северна Македония.

„Този фестивал е глътка въздух в тези трудни времена“, заявиха млади хора, обхванати от празнично настроение.

От културните институции в града Регионалния музей, Художествената галерия, Центърът за личностно и творческо развитие бяха разположили шатри, където децата можеха да рисуват, творят и да се забавляват през двата дни на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *