Много слаб протест пред общината в Благоевград

Шепа благоевградчани се включиха вчера в протеста под надслов „Търпението свърши!“ Събитието започна малко след 18.30 часа пред сградата на Общината.

„Днес сме малко. Утре ще бъдем повече, а в други ден ще сме още повече“, каза Николай Иванов, един от организаторите. Той допълни, че е крайно належащо да се намали ДДС-то, но не на заведенията, а на храните и лекарствата, защото хората изнемогват.

Протестиращите настояват за промяна на Конституцията – отмяна на членовете, в които Президент и Депутат не носят отговорност за решенията си; право на отзоваване на депутати; гражданска квота във всички държавни регулаторни органи; мажоритарни избори. Също така искат незабавна реформа на правосъдната система, справедлив и достъпен съдебен процес за всеки гражданин, независим съд, както и ефективна, отговорна и отчетна прокуратура, информира Пиринско.

Друго от исканията им е за незабавни реформи в здравеопазването, в социалната система, стимулиране на семейния, малкия и средния бизнес, незабавно преразглеждане на всички концесионни и приватизационни договори, предприемане на незабавни мерки за воводната криза която застрашава цялата страна, разследване внос и изгаряне на боклук от ЕС, контрол над кредитните институции, прекратяване на ратификацията на СЕТА и други.

Организаторите бяха категорични, че протести няма да спрат, дори вече са насрочени следващите два, които ще се проведат в четвъртък и петък, отново от 18.30 часа пред сградата на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *