Мобилен пункт ще събира опасни отпадъци в Перник

Мобилен пункт ще събира опасни отпадъци в Перник

Мобилният събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде на територията на град Перник на 9 септември, съобщиха от Общината.

Той ще работи от 10:00 до 13:00 часа на ул. „Физкултурна“  в центъра на града – паркинга до музея и от 13:30 до 16:30 часа в кв. „Изток“ на ул. „Благой Гeбрев“ пред кметството.

Домакинските отпадъци, които перничани ще могат да изхвърлят, са фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живаксъдържащи уреди и други.

Със сключването на договора с предмет на действие „Организиране на мобилни събирателни пунктове за приемане за последващо третиране на опасни битови отпадъци в две кампании“ Община Перник стана част от функциониращата от 2014 г.

Национална система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата. С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови отпадъци и замърсяването на околната среда.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *