Мобилно приложение показва хижи и маршрути в Пирин

Мобилно приложение дава информация за регламентираните туристически маршрути на територията на Национален парк „Пирин“. То съдържа цялата необходима информация, за да може всеки да планира своята почивка и да избере най-подходящия и предпочитан маршрут.

Потребителите могат да се възползват от голям набор от инструменти: вградена интерактивна топографска карта, възможност за локализация на местоположение в нея, локализация и идентификация на забележителности, туристически маршрути, хижи и много други важни обекти. По време на туристически преход всеки ще може да види каква част е изминал от маршрута и колко преход му остава.

Богатствата на Националния парк се разкриват в секция „Биоразнообразие“- тя предлага различни видове и местообитания, а ако туристът наруши някоя защитена зона, приложението ще извести и ще помогне да излезе от нея, пише Кмета.бг.

Приложението работи независимо от наличието на GSM мрежа, не изисква връзка с интернет и работи без пренос на мобилни данни.

Ръководттвото на НП „Пирин“ предупреждава, че преди тръгване към парка, трябва да се обнови приложението и да се изтегли последната версия на картата в него. Освен това за целите на навигацията и идентификацията на обекти в парка, е нужно да разреши Location и Camera access на приложението в телефона. То е безплатно за изтегляне и употреба. В него няма да има реклами, нито пък изисква регистрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *