Можете да получате маски в Оперативния щаб в Благоевград, затягат се мерките

По разпореждане на кмета на Благоевград Румен Томов са въведени засилени противоепидемични мерки. На гражданите от днес се раздават предпазни маски и от екипите в Оперативен щаб, който се помещава в сградата на общинската администрация (Информационен център при зала „22 септември“).

От миналата седмица на всички жители, които влизат в сградата на община Благоевград, медицинско лице още на входа дава предпазни ръкавици, маски и препарат за дезинфекция.

Продължава дезинфекцията на открити обществени места – пешеходни зони и улици в Благоевград.

Кметът на Благоевград Румен Томов свика заседание на Кризисния щаб на община Благоевград. Заседанието се проведе в зала „22 септември“. На него присъства районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и командирът на Военно формирование 26400 полковник Красимир Кръстев.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета на община Благоевград и с решение на Кризисния щаб от 24 март влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

– Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

– Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради. В Оперативния щаб към община Благоевград се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

– Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.

– Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания.

Румен Томов благодари на екипите на ОД на МВР-Благоевград, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около Благоевград, както и на служителите от всички структури, които участват в грижата за жителите на община Благоевград.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната.

Следващото заседание е насрочено за 27 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *