Молебен за здравето на кюстендилци отслужи епископ Поликарп

Молебен за здравето на кюстендилци се отслужи от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит днес в присъствието на областния управител – Виктор Янев и кмета на община Кюстендил – Петър Паунов.

В двора на черквата „Успение Богородично“ Негово Преосвещенство благодари за поканата да отправи молитва към Бога на днешния празник, който тази година е помрачен от ситуацията не само в България, но и в целия свят. Изрази вяра, че всички молитви и благопожелания са благословение за град Кюстендил и жителите му.

Негово Преосвещенство поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и предаде неговата бащинска благословия за здраве, благоденствие, мир, любов и избавление от всяка криза и притеснение към жителите на Кюстендил и региона.

В обръщение към кюстендилци кметът Петър Паунов честити настъпването на пролетта и въпреки, че предстои сезонът с най-много неизвестни, призова всеки да преживее своите изпитания, споделено с рода, с дома, с близките и цялата ни общественост.

Петър Паунов изрази своята увереност, че заедно, с достойнство и чест, изпълнявайки мерките за сигурност и препоръките на кризисния щаб, както и уповавайки се на символът на Кюстендилска пролет – трите лястовици хванати за ръка, символизиращи вярата, надеждата и любовта, ще можем съвсем да споделим тези чувства, които в момента споделяме само със сърцето си и ще преодолеем и тази необятна опасност, а на следващия празник всички кюстендилци ще бъдат живи и здрави заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *