Мъжът на Кобилкина – изпечен измамник

Наталия Кобилкина яко ще го закъса покрай мъжа си, който освен добър любовник и съпруг, както тя неведнъж е изтъквала, се оказа още по-ловък и хитър измамник. Скандалните разкрития за половинката на популярната сексоложка тепърва ще предизвикват бурни коментари, а далаверите на Такис Дретакис възлизат на стотици хиляди, разказва седмичникът „Уикенд“.

„Мъжът на Наталия Кобилкина е далавераджия и измамник!“, твърди възмутен бивш служител на Такис Дретакис, който само допреди година развиваше успешен бизнес у нас, а после внезапно духна за родната си Гърция. Оказва се, че не е напуснал страната ни току така. Оставил е зад себе си цяла торба дългове, които няма намерение да погаси.

Потърпевшият служител на Такис работел в неговия СПА хотел в троянското село Чифлик. Той лично бил свидетел как гъркът се постарал да натрупа възможно най-големи дългове към доставчиците на хотела си, харчейки парите за екскурзии в чужбина за себе си и своята вечно усмихната половинка Наталия.

След като изчерпва всички възможни източници на пари назаем, в края на 2018 г. византиецът решава да обяви фалит, като по този начин се освобождава от задължението да връща дълговете си. Събира си багажа и се мести да живее в Гърция. Малко по-късно към него в Южната ни съседка се присъединяват неговата съпруга заедно с новородения им син, който дойде на бял свят в началото на миналата година, твърди още изданието.

„На някои от доставчиците си Такис дължеше по 10 хиляди лева, които така и не изплати. А служителите си съкрати без предизвестие и без да им плаща обезщетенията, които им дължи по закон“. Според него Дретакис е притискал доставчиците с „някаква измислена политика за отложено плащане за 45 дни“. Част от тях отказали да работят при такива условия, но друга част се хванали на въдицата и останали излъгани. Общата стойност на дълговете на тариката надхвърля 100 000 лева, той завлякъл над 15 доставчици на стоки и суровини.

„Някои го осъдиха, но парите няма откъде да си вземат, защото той беше похарчил всичко (или пък прехвърлил някъде). Със служителите се държеше изключително надменно и арогантно“, твърди още човекът.

Проверка показва, че действително фирмата на Дретакис е обявила несъстоятелност през януари 2019 г., като точно тогава в медиите гръмна новината, че семейството на Наталия Кобилкина се мести в родината на мъжа ѝ – Гърция, пише още седмичникът.

Самата сексоложка остана в България до раждането на сина си в края на февруари. Но в първия удобен момент си събра багажа и замина за Атина, където си нае детегледачка. Хотелът в Троянско пък бе затворен от властите. Негови посетители се оплакаха, че срещу 180 лева цена на нощувка получавали пълна мизерия.

Семейство, което решило да празнува там националния празник – 3 март, било настанено в мазето на хотела. По чаршафите на леглата в стаята им се разхождали мравки, стените били покрити с мухъл, а в коридора имало мокро петно. Студът в стаята бил непоносим. За щастие, в съседната стая се намерили добри хора, които услужили на нещастните туристи с малка електрическа печка, с която да се позатоплят.

Случаят е от март 2018-та и във връзка с него Комисията за защита от потребителите съобщава, че е съставила на хотела 12 акта на обща стойност 10 хиляди лева. Не е ясно обаче, дали тези пари са изплатени, или и те са заличени като дълг заедно с фалита на фирмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *