Мъжът на Мая Манолова пропищя от ЧЕЗ в Рударци

Битови проблеми вгорчават ежедневието на Ангел Найденов и Мая Манолова. Докато бившата омбудсманка се чуди накъде да поеме и кой протест да яхне по-напред, съпругът й се е заел да търси справедливост за бедственото положение в пернишкото село Рударци, където двамата имат луксозна вила.

След като попаднали в капана на водния режим, сега Ангел и Мая пострадали и от липсата на ток. Проблемът с честите спирания на електричеството бил, че се подавало много ниско напрежение и всички уреди се изключвали. На ден токът спирал по 2-3 пъти, и то за повече от два часа, оплакват се жители на баровското село, спечелило си прякора пернишкия „Бевърли хилс“. От ЧЕЗ ги уверили, че са сложили два нови трафопоста, които обаче още не работели и щели да влязат в експлоатация до средата на тази година.

„И до средата на годината какво ще правим…?!“, коментира разгневеният Найденов във фейсбук групата на селото. Впечатление прави, че той е сред най-активните потребители в онлайн обществото на Рударци и почти няма ден, в който да не пусне оплакване или критика срещу водо- и токоснабдяването. „Нещо друго остана ли за спиране, прекъсване, разкопаване…?!“, „Всеки ден по няколко пъти на ден – нов девиз на ЧЕЗ Рударци!“, „Иииии… водата… все още я нямааа..! 18.00 ч.! Някаква идея?!?“, „Да не ни включиха към отклонението с водата от Белмекен, че все още чакаме водата..?“, „След като и до този час все още няма вода, изпитвам съмнение… Некадърността и безхаберието няма да намалеят от това, че някъде капе!“, са част от коментарите на Найденов.

Известно е, че двамата с Мая Манолова имат и апартамент в столицата, но предпочитат спокойствието на селото с чист въздух и разкошна гледка към Витоша. Според техни съседи Найденов и Манолова имали намерения да сменят имота, ако драмите с тока и водата скоро не получели решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *