Мъж на 37 г. е в тежко състояние в столична болница! Мутафчийски: И младите умират

Болестта протича тежко във всички възрастови групи. Това съобщи на пресконференция в Министерски съвет шефът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„За по-младите починали, под 70-годишна възраст, имаме достоверно обяснение. Става въпрос за болни с хипертония, с хронични белодробни заболявания. 37-годишен млад мъж е интубиран в „Света Анна”. Не ми е известно да има някакви заболявания, посочи притеснително той. „Да не се изгражда в обществото отношение, че само възрастните боледуват и умират. И с младите може да се случи това, ако свършат апаратите”, добави ген. Мутафчийски.

„Още не стои въпросът за преместване на болни. Имаше един опит, успешен и ние изразихме нашето мнение по този въпрос. Има си принцип за лечение на инфекциозните болести. Те се лекуват на място и не се местят никъде”, категоричен бе той.

От думите му стана ясно още, че 17 от заразените с коронавирус са медици. Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен. На въпрос дали има проблем в болницата в Благоевград предвид починалите, ген. Мутафчийски обясни, че и в София почти всеки интубиран загива. „В Италия е така и в Испания“, допълни още Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *