Мълния изпепели къщата на възрастно семейство в Цапарево

Мълния запали къщата на възрастно семейство в село Цапарево и ги остави без дом. Цяло чудо е, че обитателите на дома остават живи. Нищо не е останало от покъщнината на домакинството, съобщи бТВ.

Лежах на леглото. Тя (жена ми) беше в кухнята. Чуваме гръм. И тя вика: „Нещо се скъса на тавано“, а аз ѝ викам: „Сигурно някои мачки се борят“. Излезнах и погледнах, и гледам –огън. Гледам – всичко започна да пада“, разказва Благой Самарджийски.

„Заварих страшна гледка. пожарът се виждаше на 20 километра от селото“, разказва синът му Венцислав Самарджийски.

Пожарникарите са се борили цяла нощ, за да овладеят пламъците и по думите на Венцислав на следващата сутрин са заспивали прави. През нощта са били пръскани с вода и съседните къщи, за да не бъдат обхванати и те от огъня.

Обитателите на изпепеления дом са прекарали нощта в колата, като периодично са излизали да проверяват дали пожарът не се разраства.

Къде ще прекара тази нощ обаче Благой все още не знае. Жена му, която е трудноподвижна и с множество заболявания, в момента се намира в медицински център в Благоевград.

„Къщата, като цена, не струва кой знае колко, има друга стойност – тук са изкарали целият си живот“, казва Венцислав Самарджийски, който е категоричен, че семейството ще направи всичко възможно, за да възстанови дом и да могат догодина да се съберат всички там.

„Селото сме единни и задружни, всички си предложиха помощта за подслон и храна“, споделя Венцислав. Той добавя, няма да остави родителите си в беда и засега ще поеме заедно с братята си грижата за техния подслон. Много роднини от Благоевград с къщи в селото също са предложили помощ, а кметът е готов да настани възрастното семейство в блокче в центъра на селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *