Мъри отказал да е собственик на „Левски“

Легендарният треньор на „Левски“ Станимир Стоилов е отказал да става собственик на „синия“ клуб, пише „Меридиан Мач“. Той е получил преди броени дни оферта да бъде част от сдружение на ветераните на клуба, което да получи мажоритарния пакет от акции. Идеята била Мъри да е лицето на този проект, защото е обичан от феновете и през годините е доказал, че е голям професионалист и е способен да изведе клуба, в който работи, до огромни печалби. Това се случи и в „Левски“, и в „Астана“.

Стоилов обаче категорично отказал да се намесва в истерията около акциите на „сините“. Той уточнил, че преди всичко е треньор, а отделно според него собственикът на „Левски“ трябва да е човек със солиден бизнес, който е способен когато се налага да финансира „сините“.

„Меридиан Мач“ научи отговора и на един друг въпрос, който вълнува много феновете на „Левски“ в последно време. Името на Станимир Стоилов беше използвано многократно от кандидат собственици на клуба, които твърдяха, че Мъри ще бъде новият треньор на отбора, ако акциите сменят притежателя си. Истината обаче е, че Стоилов няма да е треньор на „сините“ независимо от собствеността. Той многократно е казвал в последните години, че няма никакво намерение на този етап да се завръща да работи в България. Това не се е променило по никакъв начин и сега. Нещата въобще не опират до пари.

Припомняме, че преди повече от година бившият собственик на „Левски“ Спас Русев обяви, че е подложил на Мъри заплата от 60 000 евро, но той е отказал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *