Наводнението на паркинга под площад „Георги Измирлиев“ е от канализацията

Връщане на вода от канализацията заради обилните валежи е причина за наводняването на подземния паркинг в подплощадното пространство в центъра на Благоевград, това е установила проверка на общински специалисти по сигналите, подадени преди 2 седмици със съмнения, че ремонтираният наскоро площад е протекъл.

Цялото площадно и подплощадни пространства от хотел „Ален мак“ до сградата на РЗИ, площад „Г. Измирлиев“ пред общината, до пощата, бяха изцяло обновени по европейски проект за над 6 млн. лв., като ОбС отпусна и допълнително средства от общинския бюджет за непредвидено възникнали дейности, пише „Струма“.

„Това наводняване на паркинга няма връзка със строителните дейности на площада, тъй като канализацията не е ремонтирана в рамките на проекта, а е изграждана преди десетилетия при строителството на сградата на партийния дом”, обясни зам. кметът по строителството инж. Евгени Терзиев.

Той допълни, че има сигнали за течове на наскоро ремонтирания площад, но в момента те се локализират, за да се подаде коректна и точна информация на строителите, ангажирани и с гаранцията на извършените дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *