Наглост по Сандански: Шефът на болницата нямал инструкция за ваксините, не е виновен

Наглост по Сандански: Шефът на болницата нямал инструкция за ваксините, не е виновен

„Нямам информация за съдържанието на доклада по проверката, трябва да бъде изготвен протокол, който да ми бъде връчен, към днешна дата нямам такъв. При първите ваксинации нямаше подробни инструкции и не се чувствам виновен, че съм ползвал всички предоставени от РЗИ ваксини.“ Това каза пред БНТ д-р Илия Тонев, управител на „Югозападна болница“, където бяха ваксинирани дъщеря му и общински съветници.

„Дъщеря ми беше добавена в последния момент към списъка с ваксиниране, за да не бъдат похабени ваксини. Аз имам 2 деца – другото ми дете не е ваксинирано – явно не съм бил с подготвен план да уредя дъщеря си, след като другото ми дете не е облагодетелствано“, добави той.

„Кампаниите още не са организирани по начин, по който да гарантират употребата на голям процент от доставените ваксини. Непрекъснато списъците се обновяваха в хода на самите кампании по ваксинации, много персонал се отказваше по една или друга причина. Говорили сме по телефона да се действа според обстановката с идеята да се оползотворят всички налични ваксини“, каза още д-р Тонев.

„За всичко съм написала обяснение и съм го предала на проверяващите. Допълнително ми поискаха флакон от използваната ваксина. От РЗИ съм получила поискване номер 2 без да ми предоставят срок на годност. Питах ги докога е, те устно ми казаха – до 10 включително, не до 11-ти“, каза сестрата, приела ваксините.

„Вече сме взели мерки, за да не се повтаря случая. Изготвени са подробни листове с подробна информация за всеки кандидат за ваксинация, предстои ваксинация на 50 души, събрана е информация кой желае да му бъде поставена втора доза. Мисля че през следващата кампания няма да имаме проблеми от този характер“, каза още управителят на болницата.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *