Награждават горския Муртаза Клечов, намерил 2-годишния Мехмед в гората

Горският стражар в Държавно горско стопанство-Якоруда – Муртаза Клечов, който откри малкия Мехмед Юркин в гората край село Бунцево, ще бъде награден за проявените човещина и благородство. Това съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който изразява личната си благодарност и уважение към горския служител за достойната постъпка в извънредна ситуация. Горският служител ще получи 500 лева и грамота.

Вчера, докато изпълнява служебните си задължения в поверения му охранителен участък, Муртаза едва ли е предполагал, че ще се окаже на точното място в точното време и така се превърна в герой на деня и спасител на изгубеното момченце и семейството му. Мъжът е с дълъг професионален стаж в системата на горите, а от 28 г. е стражар в териториалното поделение на ЮЗДП в Якоруда.

Малкият Мехмед бе в неизвестност от 17,00 часа в сряда, когато за последно е видян да си играе в двора на къщата на семейството си. Намерен бе жив и здрав в гората почти 24 часа по-късно. Все още полицията нищи историята и как малкото дете се е озовало на място, което е на 7-8 километра, ако се върви през гората, от дома му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *