Над 1,2 млн. посетили Цари Мали град от откриването му

Повече от 1,26 млн. туристи са посетили Цари Мали град от откриването му преди 6 години. Това стана ясно по време на посещението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в късноантичната крепост. По думите й именно културният туризъм допринася за превръщането на България в целогодишна дестинация.

Според ресорния министър предимството на забележителността е, че се намира в близост до столицата и един от родните зимни курорти – Боровец, като това я прави в една от предпочитаните дестинации в района на Югозападна България.

Предстои в последните дни на месеца и първата седмица на септември да се проведе оперен фестивал на туристическия обект. Това се прави за първа година, като се очаква той да допринесе за привличане на повече пътувания към района.

По време на визитата си в село Белчин Николова инспектира и едно от местата за настаняване в района. Тя лично се увери в стриктното спазване на противоепидемичните мерки и указания на ресорното й ведомство и Министерството на здравеопазването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *