Над 20 търговски обекта са затворени в Дупница

Цял ден служители от Община Дупница са информирали собствениците на търговските обекти, които попадат в обхвата на заповедта от министър Ананиев. Повече от 20 са обектите, на които са връчили заповедта, каза зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев.

„По решение на инж.Чимев през днешния ден бяха ангажирани служители, които да съблюдават и предупреждават за изпълнението на мерките. Имаше работещи търговски обекти, предимно от услугите на бързото хранене и квартални заведения. След връчването на заповедите, преустановяваха работа. От служителите знам, че не са имали проблеми с работодатели, които да откажат да изпълнят заповедта и не се е налагало да се вика полиция.

Имало е недоволни, разбира се. Знам, че това им е прехраната и търпят загуби, но в крайна сметка, всеки един трябва да бъде отговорен не само към близките си, но и към околните и да спазва изискванията за ограничаване разпространението на коронавирус. Нека бъдем отговорни и дисциплинирани поне в този период, а не да се налагат финансови санкции за неизпълнение“, призова Милев.

„Преди малко получих сигнал, че има струпвания на много хора пред двете големи хранителни вериги в града, а служители на касите са обслужвали без предпазни средства. Служители от Общината отидоха да проверят и предприемат съответните действия“, допълни Милев. Проверки от служители на Общината ще се правят и утре, както и през целия период до 29 март.

Всеки гражданин може да сигнализира за работещи в нарушение на извънредните мерки обекти, като се обади на телефона на дежурния в полицията – 0701/5 13 23 или на дежурния в Община Дупница 0879 523 474.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *