Над 2000 души в община Дупница ще получат безплатна храна от БЧК

Над 2000 души в община Дупница ще получат безплатна храна от БЧК

Над 2 000 души в Община Дупница ще получат безплатни храни от БЧК, обявиха от Общината. Над 2600 пък са подали заявление за енергийна помощ за предстоящия отоплителен сезон.

Раздаването на хранителните помощи от Български червен кръст започва от 1 октомври, като за поредна година с организацията се ангажира администрацията на общината, кметствата по места и доброволци.

Списъците с хората, които имат право на трайни продукти са изготвени от Дирекция „Социално подпомагане“.

1468 жители на града и 708 по селата ще получат пакетите с храни.

За разлика от досегашните години, има разлика в количествата, които се полагат на всеки един, като за целта са изготвени и два списъка – за до 2-членни семейства и над 3-членни семейства.

За лица от 2-членно семейство са по 17,5 кг, а за останалите 27,5 кг.

За селата община Дупница ще създаде организация по транспортирането им и получаването на място от селските кметове и наместници, а в града ще се раздават в двора на бившия „Учителски институт“ от 1 октомври до 1 ноември, всеки работен ден от 09.15 до 14,30 часа. Задължително е носенето на маски, лична карта и чували или чанти за хранителните продукти.

Над 2600 са подадените заявления за отпускане на енергийна помощ от общините Дупница и Сапарева баня, вече има издадени заповед за отпускане на около 1800 от кандидатствалите. В над 380 от случаите е постановен отказ, по информация на служба „Социално подпомагане“./БНР

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *