Над 250 участват в първото онлайн Държавно първенство по Таекуон-до

Над 250 участници се очаква да се включат в първото онлайн Държавно първенство по Форма, организирано от Българската федерация по Таекуон-до ITF. Това каза за БТА Вергилий Ситнилски – вицепрезидент на съдийската комисия на Европейската федерация по Таекуон-до ITF и генерален секретар на националната ни федерация.

В надпреварата могат да участват деца, юноши и девойки, както и мъже и жени. Записването продължава до 21 април, а за да участват, желаещите спортисти трябва да запишат видео с форма, която отговаря на степента им, посочи Вергилий Ситнилски. Видеото може да бъде записано в домашни условия, на двора или на място, където има достатъчно дистанция, за да изиграят избраната форма, пише Пирин Спорт.

За първенството е създадена специална платформа, на която състезателите могат да се записват и да качват заснетите видеа. Жребият с участниците ще бъде изтеглен на 24 април, а на 26 април в реално време участниците могат да гледат на живо срещите си. Участниците също ще бъдат оценявани в реално време от петима съдии. Поканен е и арбитър от Гърция, каза още Вергилий Ситнилски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *