Над 50 заведения в Пиринско нарушиха забраната за работа

Здравни инспектори и полиция вчера са затворили принудително над 50 заведения в Благоевградска област, които са нарушили забраната да работят. Проверките са направени след сигнали, че търговските обекти са отворени и в кафенетата има клиенти. Това заяви д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ в Благоевград.

„За съжаление няма никаква дисциплина и масово се нарушават забраните. Най-много работещи заведения имаше в областния център, но и в останалите населени места получихме обаждания за нарушители“, каза д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград.

В здравната инспекция вчера е имало сигнали и за хора, които не спазват 14-дневната карантина. Наложило се отново екипи от униформени служители и здравни инспектори да ги издирват и принудително да ги връщат у дома, пише Кмета.бг.

„Не се спазват въведените ограничителни мерки и ние вместо да си вършим работата, се превръщаме в пазачи за недисциплинирани граждани“, допълни той.

Днес се очакват пробите за четиримата английски туристи, които са под карантина в собствения им хотел в Банско. Те нямат никакви симптоми и най-вероятно резултатите ще бъдат отрицателни.

Доктор Калоянов подчерта, че ще бъдат налагани глоби на всички, които не спазват въведените заради извънредното положение мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *