Над 600 подписа в защита на учителката, оскубала ученичка в Горно Драглище

Все повече жители на разложкото село Горно Драглище се подписват в събираната подписка в защита на преподавателката в Основно училище „Неофит Рилски” – Райка Калоянова. На клип, разпространен на 15 ноември, се вижда как учителката дърпа за косата 12-годишна ученичка.

Скандалът започнал от силно тресната врата на тоалетна. Според преподавателката ученичката нарочно затворила по този начин вратата. Детето пък твърди, че от течението вратата се хлопнала толкова рязко. Това обаче станало причина за агресията на учителката в присъствието и на други ученици.

Регионалното управление на образованието се самосезира и извърши проверка. Очаква се преподавателката да получи административно наказание от директора, най-вероятно „забележка”. Тя няма други провинения. След пускането на видеоклипа бивши ученици, техни родители, родители на настоящи възпитаници и жители на населеното място стартираха събирането на подписка в подкрепа на г-жа Райка Калоянова.

Към момента подписите вече са над 600. Подписката ще бъде връчена утре на обяд на директора на училището в Горно Драглище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *