Над 70 мъже и жени от 18 до 70 години с маратон до връх Вихрен

Над 70 мъже и жени от 18 до 70 години с маратон до връх Вихрен

За 11-и пореден път планинският маратон „Пирин рън” събра на старта в Банско спортисти с изключителни физически качества и специална подготовка. В организираното от Сдружение „Маратон” и Община Банско състезание се включиха над 70 мъже и жени в различни възрастови категории от 18 до 70 години.

Началото на едно от най-престижните състезания за планинско бягане и колоездене в България бе дадено от заместник-кмета на Община Банско – Костадин Атанасов, който изрази огромното си уважение към усилията и волята на спортистите и благодарност за това, че с примера си показват на хората от всички възрасти как трябва да се общува с природата.

Състезанието се проведе в три дисциплини – по планинско бягане 13 км, по планинско колоездене 26 км и планински дуатлон 29 км. Стартовата точка за всички дисциплини беше на 995 м надморска височина Банско, финалът на колоездачите на хижа „Вихрен” на 1950 м, а бегачите и дуатлонистите финишираха на първенеца на Пирин – връх Вихрен на 2914 м.

Тримата призьори сред мъжете-бегачи са с изключително впечатляващи резултати под два часа. Непобедимият засега Шабан Мустафа от Сунгурларе е с време 1:42:43 ч. Банскалията Никола Калистрин от „АлПирин ски” е на второ място с 1:54:13 ч., трети е Кристиан Кобер от столицата на Уелс – Кардиф, с време 1:56:10 ч. Сред жените първа е софиянката Ивона Михайлова /F40/ с постижение 2:43:37 ч.

1:48:55 ч. беше най-доброто постижение за планиското колоездене, постигнато от Калин Русев. 3:27:21 ч. бяха нужни за дуатлониста Костадин Николов да измине на колело 26 км, а след това на бегом да премине разстоянието от хижа „Вихрен” до връх Вихрен.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *