Над 7500 станаха жертвите на коронавируса във Франция

Над 7500 станаха жертвите на коронавируса във Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на най-новите официални данни.

В болници са починали 5532 пациенти, а в старчески домове и други обществени здравни центрове – най-малко 2028.

През последните 24 часа са регистрирани нови 441 смъртни случая в болниците, заяви главният здравен инспектор на Франция Жером Саломон.

Потвърдените случаи на заразени от Ковид-19 в болниците във Франция е достигнал 68 605 (спрямо 64 338 вчера), уточнява Ройтерс.

Франция продължава да полага усилия за снабдяване с предпазни маски и поръчките й от китайски производители вече са близо два милиарда, увери министърът на здравеопазването Оливие Веран, цитиран от Франс прес.

В интервю за онлайн медията Брют (Brut) министърът изтъква, че поръчките са много повече от получените маски и че те са подложени на световна конкуренция. Той припомни в същото време усилията на страната едновременно с това да увеличи националното производство на защитни маски.

На въпрос за препоръките на санитарните власти да се носят алтернативни маски от плат, а медицинските да бъдат насочвани към професионалисти в здравните заведения и пациентите, Веран отговори, че епидемията от коронавирус ще доведе до промяна на санитарното поведение във Франция и в други страни.

Досега там носенето на маски сред обществото беше слабо разпространено и дори зле прието, за разлика от някои азиатски страни, предаде БТА.

По думите му, необходимо е да има възможност за производство на маски за хората, които не са здравни служители, за хората от втора линия и дори да може утре да има възможност всички да могат да носят маски. „Нещата са в постоянно развитие“, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *