Над 7500 станаха жертвите на коронавируса във Франция

Над 7500 станаха жертвите на коронавируса във Франция

Над 7500 станаха жертвите на коронавируса във Франция, съобщи Франс прес, като се позовава на най-новите официални данни.

В болници са починали 5532 пациенти, а в старчески домове и други обществени здравни центрове – най-малко 2028.

През последните 24 часа са регистрирани нови 441 смъртни случая в болниците, заяви главният здравен инспектор на Франция Жером Саломон.

Потвърдените случаи на заразени от Ковид-19 в болниците във Франция е достигнал 68 605 (спрямо 64 338 вчера), уточнява Ройтерс.

Франция продължава да полага усилия за снабдяване с предпазни маски и поръчките й от китайски производители вече са близо два милиарда, увери министърът на здравеопазването Оливие Веран, цитиран от Франс прес.

В интервю за онлайн медията Брют (Brut) министърът изтъква, че поръчките са много повече от получените маски и че те са подложени на световна конкуренция. Той припомни в същото време усилията на страната едновременно с това да увеличи националното производство на защитни маски.

На въпрос за препоръките на санитарните власти да се носят алтернативни маски от плат, а медицинските да бъдат насочвани към професионалисти в здравните заведения и пациентите, Веран отговори, че епидемията от коронавирус ще доведе до промяна на санитарното поведение във Франция и в други страни.

Досега там носенето на маски сред обществото беше слабо разпространено и дори зле прието, за разлика от някои азиатски страни, предаде БТА.

По думите му, необходимо е да има възможност за производство на маски за хората, които не са здравни служители, за хората от втора линия и дори да може утре да има възможност всички да могат да носят маски. „Нещата са в постоянно развитие“, допълни той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *