Над 80 деца и възрастни превърнаха Добринище в столица на шаха

Третият открит турнир по шахмат се проведе в град Добринище. Престижната надпревара, която намира все повече поддръжници, събра над 80 участници от цялата страна. Основната цел на организаторите е да се повиши спортното майсторство на шахматистите, както и да се популяризира този интелектуален спорт.

Турнирът беше открит с приветствено слово от кмета на община Банско – Иван Кадев, който поздрави шахматистите и с интерес изгледа първите срещи.

Превърналият се в традиция шах фест в Добринище премина в девет кръга по швейцарската система, под главното съдийство на Георги Бедников. Силно впечатление направи детското участие тази година. Повече от 20 деца показаха изключителни умения в играта.

Официални гости на награждаването бяха Костадин Атанасов – зам.-кмет на община Банско, и президентът на Ротари клуб „Банско-Разлог” – Иван Хаджирусков. Двамата насърчиха шахматистите да поддържат своя интерес към този изключителен спорт, който изгражда, както умствени, така и лидерски качества. Приоритет за ротарианците е програмата за подпомагане на детския спорт, подчерта Хаджирусков.

Призьорите в различните категории бяха наградени с парични награди, а купата беше връчена на Велислав Куков – абсолютен шампион на турнира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *