Над 8600 нови случаи на COVID-19 в Испания за изминалия уикенд

Испанското здравно министерство отчете в понеделник, 11 август, общо 8 618 нови случаи на COVID-19 от 8 август, пише мадридското издание El Pais. Така общият брой на потвърдените случаи на заразата в Испания се увеличи до 322 980 от началото на епидемията.

Фернандо Симон, директор на Координационния център за извънредни ситуации към Министерството на здравеопазването, заяви в понеделник вечерта на пресконференция, че по-голямата част от новите случаи са били открити в Каталуния, Мадрид и Арагон.

От общо 65 смъртни случая са отчетени през последните седем дни, повече от половината от които в Арагон. Общият брой на потвърдените смъртни случаи от коронавирус в Испания достигна 28 576.

Симон заяви, че в голяма част от страната новите случаи започват да намаляват. „Арагон започва да се стабилизира, но не можем да гарантираме това, трябва да бъдем предпазливи“, каза той. „Вярно е, че все още има някои квартали в Сарагоса, където продължава да има заразени, но дори и там, ако всичко върви както изглежда, ще имаме по-ниски проценти скоро“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *