Наематели на ГУМ-Дупница напускат! Има дни, в които нямат и стотинка оборот

Наематели в ГУМ – Дупница напускат щандовете заради липса на оборот. Наемателка на щанд на първи етаж в най-големия магазин в града се отказа и изнесе цялата си стока. На щанда се продаваха дребни електроуреди.

Продавачки на съседни щандове заявиха: “Няма оборот и колежката се изнесе. Има си собствен магазин в Сапарева баня и се отказа от търговията в Дупница”.

Друга наемателка на щанд се притесни от присъствието на репортер с мотива, че ОбС шефът Костадин Костадинов пак ще ги погне, пише в. „Струма“.

Преди пандемията председателят на ОбС заяви, че трябва да се проведат търгове за щандовете в ГУМ. Те са сключени преди 10-ина години и се удължават с анекси. Тогава наемателите бяха при кмета М. Чимев да търсят съдействие да не се обявяват нови търгове. Мотивът им е, че от години са на едно и също място и клиентите им знаят къде да ги търсят.

Вчера масово наематели се оплакаха, че нямат оборот. „От началото на епидемията има дни, в които не продаваме нищо, нямаме и стотинка оборот”. Това е и причината да започнат някои да напускат щандовете. Търговците на облекла и ученически пособия се надяват да се покачи оборотът, когато учениците тръгнат на училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *