Нае хотелска стая във Виетнам за 60 лева с басейн и закуска – какво получи за тези пари

Преди три седмици имах дълъг полет до с прехвърляне Виетнам. Кацнах през нощта, а следващият полет излетя едва след 44 часа, пише български турист в социалните медии. За съжаление купих билетите спонтанно и просто нямах време да резервирам хотел, за да изчакам трансфера.

Трябваше да летя в неизвестното, но имах късмет. В навечерието мои приятелите летели на подобен полет. Казаха, че в близост до летището, на около километър, има няколко хотела, където можете да изчакате трансфера.

Кацнах, преминах контрола и тръгнах от летището в търсене на стая. Между другото, кацнахме в 3 часа сутринта, а на улицата беше тотална тъмнина. Вървях по магистралата и се надявах да срещна поне някакъв хотел срещу каквито и да е пари – просто да се отпусна и да поспя.

След километър видях признаци на живот и съкровения знак – „ХОТЕЛ“. Показаха ми стаята и казаха цената – 28 лева. Стоях там, помислих и реших, че тъй като стаята тук е доста добра за парите, тогава какво мога да намеря, например, за 60 лева?

Продължих да ходя и се спрях пред нова сграда с надпис „Хотел с басейн“. Мисля, щом има и басейн, вероятно това ще струва много пари. Отивам на рецепцията, посрещат ме, веднага сервират плодове и ценова листа за услугите си. Една стая струва 60 лева. Не мислех дълго, веднага реших да остана тук.

Стаята беше малка, но много чиста и удобна. В нея се помещаваха работно бюро, голямо легло с чисто спално бельо, мек матрак и възглавници, гардероб със сейф, две нощни шкафчета и стойка с телевизор. Между другото, повечето канали са на английски, така че дори можете да намерите сами какво да гледате преди лягане.

За банята отделен плюс. Освен чехли и аксесоари за миене на зъбите, на закачалката още висяха халати. Явно хотелът е построен едва наскоро – всичко изглеждаше ново, спретнато и скъпо в него.

Също така в банята имаше тоалетна, голяма душ кабина с няколко режима, огромна мраморна мивка, павлии, сешоар и огледало на цялата стена.

В стаята имаше балкон. Поне така го нарече човекът от рецепцията. Факт е, че вратата води към бетонна стена, а не към улицата. Може би това е единственият негатив, който успях да намеря за две нощи на това място.

Докато бях в хотела, успях да плувам в басейна с изглед към планините и самолетите, да хапна вкусни закуски, да играя билярд и футбол на маса с американци. Като цяло там има какво да се прави, определено няма да е скучно!

Сега знам, че ще летя за Виетнам отново като турист, за да опозная по-добре страната и хората. Подкупиха ме много с гостоприемството си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *