Най-добрите биатлонисти на Банско очакват първия си старт за Световната купа

Най-добрите биатлонисти на Банско очакват първия си старт за Световната купа

Най добрите биатлонисти на „Клуб по Биатлон Банско 2019“ – Даниела Кадева и Благой Тодев, очакват първия си старт в Норвегия за Световната купа. Спортистите от Банско се подготвяха през последните дни с останалите членове на националния тим във Воукати – световно известен зимен център във Финландия, където тренират отборите на САЩ, Украйна, Белгия и други държави. От четвъртък вече са в Контиолахти, Норвегия, където ще се проведат първите два кръга за Световната купа.

Треньорът на състезателите от „Клуб по Биатлон Банско 2019“ – Георги Джолев, е доволен от кондицията на Даниела Кадева и Благой Тодев. Той уточнява, че носителката на купа България за миналия сезон Дафинка Коева не е заминала за Норвегия поради заболяване, но ще навакса в кръговете след Нова година.

Има надежди за добро представяне на нашите биатлонисти, според председателя на „Клуб по Биатлон Банско 2019“ Христо Воденичаров. Спортистите ни са имали нормална подготовка, въпреки ограниченията, а националният отбор от няколко месеца е под ръководството на амбициозния руски треньор Александър Касперович, от когото се очаква да изведе напред българския тим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *