Най-дългият плаж в Европа е в слънчева Гърция

Най-дългият плаж в Европа се намира в наша слънчева съседка – Гърция, но не очаквайте да видите тълпи от туристи на него.

Плажът Канали се простира на близо 13 км през западния бряг до Гърция, по протежение на Йонийско море. Поради дължината си, плажът има няколко имена в зависимост от името на селото, намиращо се в близост, както и името на плажните барове, които се намират на него.

Следователно отделни части от плажа се наричат Канали, Монолити, Кастросикия, Митикас и др.

Плажът е широк и пясъчен, но има и зони с камъни във водата, така че преди да влезете във водата, разгледайте брега, докато намерите подходящо място с доста плоско дъно. Плитките води не са далеч – дълбочината започва само на няколко метра от брега, вълните преобладават през следобедните часове.

Много хора  посещават това красиво място, но поради  дължината и ширината на плажа никога не е претъпкано.

По-голямата част от туристите, които избират тази част от Гърция са млади хора.

Името на един от плажовете, а именно Монолити  идва от огромната колекция от крайбрежни скали. Природните феномени са били унищожени от войници през 1943 г. В наши дни туристите често посещават плажа, въпреки че често остава тих поради липсата на огромни хотели в близкия район.

Така че не очаквайте да видите огромни хотели или курорти – и затова е вероятността да срещнете тълпи от плажуващи е малка. На райското кътче не липсват и плажни забавления. Намират се плажни барове, както и шезлонги и душове.

Поради дължината на плажа, можете да изберете по-безопасни водни зони, където има организирани секции за плувци. Друг вариант е да отидете по-далеч от утъпканите пътеки, пише The Sun.

Водните спортове също са популярни, като туристите могат да наемат оборудване.

Плажът е на около четири часа от Атина, а позитивните отзиви за мястото не закъсняват.

„Един от най-добрите плажове, които съм посещавал. Има плажен бар, басейн наблизо. Лесно се стига до мястото“, пише един от туристите, които са посетили райското кътче.

„Идеално за хора, които предпочитат тишината и спокойствието“, допълва друг. „Въпреки че има бар на плажа има места, където имате свободата да поставите чадъра си и да чувате само морето“, споделя турист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *