Най-едрата череша в Кюстендилско е с диаметър от 34,9 мм

Най-едрата череша в Кюстендилско е с диаметър от 34,9 мм

Най-едрата череша, измерена на „Празника на черешата“ в Кюстендил е с диаметър 34,9 мм, стана ясно при обявяването на победителите в конкурса. Наградата заслужено получи читалището „Христо Ботев“ в с. Пиперков чифлик, община Кюстендил.

Първото място в надпреварата за най-атрактивно вешало получи читалище „Отец Паисий“ с. Багренци. Две са присъдените награди за най-оригинално пано – те са за читалищата в селата Жабокрът и Драговищица. Оспорвана беше надпреварата за най-красив черешов щанд. В категорията бяха присъдени шест награди, като призовото място зае читалището в Таваличево, предаде БНР.

Днес, в последния ден от изложението, ще се състоят кулинарната надпревара „Череши в кухнята“, кулинарни демонстрации и състезателни игри с череши.

Традиционните игри с череши ще започнат от 12.00 часа. Те са за силни мъже, за сръчни жени и за всички, които обичат да похапват череши. Игрите включват съревнования за клякане с 6-килограмова касетка с череши, изваждане на костилки от черешите и надяждане с череши.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *