Най-старото училище в Разлог отбелязва днес патронния си празник

Най-старото училище в Разлог НУ „Св.св.Кирил и Методий“, отбелязва днес патронния си празник. Учебното заведение, чиято сграда е дарение на двамата братя Петър и Иван Каназиреви отпреди повече от век и половина е един от историческите паметници на Разлог.

В миналото първата гимназия на града. Днес в училището се обучават деца от началния курс от предучилищна до четвърти клас, и през годините това учебно заведение се утвърди, като училище с традиции и бъдеще.

Директорът на училището Костадин Кулин отправи своят поздрав към колегите учители, ученици, родители и възпитаници на школото:

„Но този ден е и личен празник за всеки един от нас – от спомена за първата научена буквичка до знанията, които продължаваме да надграждаме всеки ден. Училище наше! Училище свидно! Светиня родна за нас! Гордеем се с твоето име, то е символ и свят дар за нас!“

Със специален онлайн рецитал и обръщение, заради мерките на извънредното положение у нас учениците от 3 „б“ клас поздравиха целия колектив на Ну“ Св. Св. Кирил и Методий“, всички бивши и настоящи ученици!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *