Накиснете чия семена, за да рестартирате с пълна сила метаболизма си

Накиснете чия семена, за да рестартирате с пълна сила метаболизма си

Добрите неща идват в малки опаковки – същото важи и за семената от чиа, които са изключително добри и заредени с хранителни вещества и минерали. Чиа семената придобиха популярност през последните години поради многото ползи за здравето, които могат да предложат ако редовно се консумират. Тези лесно могат да бъдат включени в диетата ви – като например да ги смесвате с кисело мляко при закуска или да ги добавяте към смутито след тренировка.

Метаболизъм със свръхнатоварване

Чиа семена са богат източник на калций, две супени лъжици чиа семена, осигуряват повече от 130 милиграма калций. Калцият играе роля в енергийния метаболизъм и може да помогне за регулиране на телесната маса и намалява процента на телесните мазнини.

Употребявайки семената чиа можете да забързате метаболизма си и също да изгаряте коремните мазнини! Проучванията показват, че добавянето на семена от чиа към вашата диета също намалява висцералната мастна тъкан, тъкан от корема, която въздейства върху метаболизма и е компонент на затлъстяването!

Борба с рака на гърдата и шийката на матката

Чиа семена са богати на алфа линейна киселина, която е Омега-3 мастна киселина. „Журнал по мулекулярна биохимия“ установи, че ALA ограничава растежа на раковите клетки както при рака на гърдата, така и при цервикалния рак. Те също установили, че причиняват клетъчна смърт на раковите клетки, без да навредят на нормалните здрави клетки.

Поддържа кръвната захар и холестерол

Чиа семената са добри за цялостното храносмилателно и метаболитно здраве. Някои от най-новите проучвания са свързани с консумацията на семена от чиа със здрави нива на кръвната захар, HDL (добър холестерол) холестерол, както и с ниски нива на триглицериди (кръвни мазнини) и LDL (лош холестерол). Те могат безопасно да се консумират от диабетици и могат също да помогнат за поддържането на здраво сърце и кости.

Други ползи за здравето от накисването на семена от чия:

Имунна система

Чиа семената могат да дадат на имунната ви система сериозен тласък като страничен ефект от балансирано здраве на червата, консумирайки семена, които помагат да се произвеждат. Имунната система е повлияна от здравето на червата, така че подобряването на чревната флора може да ви помогне да избегнете много видове заболявания.

По-силни кости

Знаете ли, че яденето на семена от чиа може да подобри здравето на костите ви? Една порция семена съдържа 18 процента от дневния препоръчителен прием на калций, който е от полза за поддържането на добри, здрави кости.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *