Намаляват данъците в Гърция след октомври

Министърът на финансите Христос Стекурас каза в четвъртък, че правителството ще се заеме с въпроса за допълнителните намаления на данъци след октомври, тъй като всички решения ще зависят от хода на пандемията на коронавирус, от фискалните резултати на Гърция и от паричните средства, които страната има в касите си.

„След като това приключи, ще се върнем на мястото, където бяхме преди кризата, с намаляване на данъците… ще преразгледаме ситуацията през октомври“, заяви Стекурас пред телевизия „Скай“.

Гръцкото правителство в сряда обеща да намали данъка върху добавената стойност върху транспортните и ресторантьорските услуги като част от усилията за подпомагане на разрушения бизнес, свързан с туризма, но все още не е договорил за други съкращения, изисквани от други сектори.

Въпреки това Стекурас предположи, че правителството може да въведе намаления на обезщетенията за социално осигуряване, изплащани от работодатели и служители, мярка, която смята за изключително важна за защитата на работните места.

„Настоявам за стойността и понятието за осигурителни вноски, които са много по-ценни в“ новата икономика““, каза финансовият министър.

Финансовият министър също така разсея слуховете, че правителството обмисля намаляване на пенсиите и заплатите за държавни служители като средство за компенсиране на загубите от двумесечното блокиране. „Няма такъв сценарий“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *