Нанков за кабинета: Скъпо платен предизборен щаб на Радев

Нанков за кабинета: Скъпо платен предизборен щаб на Радев

„Внушенията на служебния кабинет са пряка намеса в кампанията за изборите на 11 юли и за президентската кампания и се поставя под съмнение компетенцията на кабинета и добрите намерения. Внушавайте, продължавайте да говорите неистини, но не блокирайте проекти. Защото хората от Северна България няма да ви простят, нито ще забравим как се провеждаха обществените поръчки от предишния кабинет на Радев. През 2017 г. в предишния кабинет на Радев изчезваха тръжни документи от комисиите и бяха намирани по домовете на въпросните лица. Изключително тежко политизиране на процесите в последния месец“.

Така бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков коментира обвиненията от служебния кабинет за авансовите плащания по големите инфраструктурни проекти, проверките в дружествата „Автомагистрали“ ЕАД и „Държавна консолидационна компания“ ЕАД.

„Разбира се, че се търси нещо, което не съществува. За съжаление, констатацията, която трябва да направим и българските избиратели ще разберат рано или късно цялата истина, а това е, че служебният кабинет го играе един скъпо платен щаб от ревизори и предизборен щаб на президента“, заяви Нанков, който е и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч.

„Вместо да организират законосъобразно провеждане на изборите на 11 юли, те взимат страна и недобросъвестно, субективно и пряко участват в предизборната кампания с внушения и партенки и с гръмко добре звучащи констатации, които не почиват на законова логика и прагматика. Не знам дали някои са завършили НАТФИЗ или Харвард. Днес отново въртим автомагистрала „Хемус“ защо било без обществени поръчка. Но дори председателят на Сметната палата каза, че законът не е нарушен. Така че внушенията за всичко останало…“, коментира още той.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *