Направете магичен йод при разширени вени, гъбички на ноктите и болки в ставите

Йодна тинктура с чесън – тази смес нашите баби са наричали магичен йод. Магичния йод има забележителни лечебни свойства, пише lechebno.com

Магичен йод – как се прави и за какво може да се ползва? Ще ви разкажем за едно наистина универсално средство за лечение, което може да прилагате у дома, и с чиято помощ ще облекчите състоянието си. Ако страдате от разширени вени, гъбички на ноктите и рани – ползвайте магичен йод.

Тинктурата може да се използва и при натъртвания. Болките и синините изчезват само за няколко дни, ако ползвате магичен йод. Когато говорим за ставни заболявания, за максимален ефект е по-добре да комбинирате няколко метода на лечение наведнъж.

Лечение на ставите с народни средства

Каква е основата на лечението на ставите с чесън и йод? В народната медицина йодът се оценява заради своя регенериращ ефект и отстраняване на симптомите на подпухналост и оток. Йодната мрежа има противовъзпалителен и аналгетичен ефект при лечение на общи ставни заболявания – артрит, полиартрит, подагра, артроза.

И въпреки че официалната медицина недоверчиво третира лечебните свойства на йода, приложен върху кожата, той отлично се справя с болката. Свидетелствата на хората служат като доказателство за ефективността на лечението. Макар и древна, рецептата от руската народна медицина все още се обсъжда и разпространява във форумите и социалните мрежи.

Йодът причинява локално кожно дразнене, което подпомага облекчаването на синдрома на болката. Прониквайки през кожата, вътре в кръвоносните съдове, той се разпространява през тялото и има бактерицидно действие в капилярите. Спиртният разтвор на йод стимулира вазодилатацията и намалява стагнацията на възпалените стави.

Що се отнася до чесъна, той съдържа алицин – естествен антибиотик. Чесънът помага да се премахне възпалението и да се унищожат вредните микроорганизми.

Магичен йод – рецепта и начин на приготвяне:

– 3-4 скилидки чесън
– 30 мл йод
– бутилка от тъмно стъкло за съхранение на крайния продукт

Начин на приготвяне:

1. Нарежете чесъна много ситно.

2. Прехвърлете го внимателно в приготвения съд (най-често малко шишенце за съхранение)

3. Изсипете йода така че да покрие чесъна.

4. Разтъръскайте шишето и съхранявайте една седмица на тъмно и хладно място.

Йод с чесън се използва изключително за външна употреба

Прилагайте го в зоната на възпаление не повече от 3 пъти седмично. Преди да нанесете йод, почистете кожата със сапун и вода и избършете. Не прилагайте непрекъснато или когато ви хрумне, защото това може да причини силно дразнене.

Тази рецепта може да се справи с всички проблемни области: колената, гърба, ставите, всякакви рани и натъртвания. Болките и синините ще изчезнат много бързо. Предимството на този инструмент е простотата и достъпността, тъй като необходимите компоненти могат да бъдат намерени във всеки дом и всяка аптека.

ВАЖНО! Преди да започнете лечение с настойката от йод и чесън, е наложително да се направи тест за поносимостта на лекарството. Сложете върху чувствителната зона на кожата (вътрешната повърхност на предмишницата) 2-3 тънки линии от лекарството. След като са минали 15 минути вижте дали има дразнене на кожата, зачервяване, мехури.

Противопоказания за използване на чесново-йодната тинктура са проблеми с щитовидната жлеза, алергични реакции, повишена температура и по време на бременност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *