Напрежение в Бистрица, група от Италия се връща в селото

Пост в социалната мрежа на кмета на едно от големите села в община Дупница – Бистрица, Кирил Огненски, че група от Италия се завръща в селото, стресна жителите му, пише в. „Струма“. В село Бистрица живеят около 2000 души. На гурбет в Италия са 100-ина, но има и хора, които отиват да работят за по няколко месеца там и се връщат в селото. Няколко семейства са изкарали 14-дневния карантинен срок, но други са си идвали до селото за ден- два и са се връщали обратно в Италия.

Огненски заяви: “Предупредих жителите на селото, но това не означава, че идващите си от Италия са заразени с коронавирус. Има изисквания, които трябва да се спазят, карантина. Преди дни д-р Лорета Николова ми звъня да издиря жена от селото, която е подписала декларация на летището, че се връща от Италия. Потърсих я и се оказа, че си е идвала само за два дни и се е върнала обратно. Как да се действа срещу коронавируса, след като няма отговорност при някои хора. Идват си и се връщат в Италия”, заяви кметът К. Огненски.

В детската градина в село Бистрица са взети мерки да се запази здравето на децата, като апелират родителите, които са имали допир с лица със съмнение на коронавирус, да не пускат децата си на детска градина.

Млада жена, майка на две малки деца, Теодора Станкова се обърна в социалната мрежа към жителите на село Смочево, община Рила. “Някой, ако има необходимост да му се закупят лекарства, храна или други неща, нека звънне на личния ми телефон да ги закупя и да ви ги доставя…”.

Т. Станкова заяви пред “Струма”: “В селото повечето са възрастни хора. Те са по-податливи на новия грип. Аз съм извън селото и ще се връщам днес, реших да им помогна, като им купя от Дупница неща от първа необходимост, за да не излизат от селото, защото е опасно за тях”, заяви Т. Стойкова.

Тя и семейството й отглеждат масиви с лозя в село Смочево. Преди няколко години се преселиха от София в селото заради децата си. Искат те да живеят на спокойствие и в чиста среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *