Напук на изолацията: Магазините за втора употреба бачкат на пълни обороти

Въпреки извънредните мерки и забраната да работят магазини извън хранителните, дюкянчетата с дрехи „секънд-хенд“ масово отварят врати.

Търговците се възползват от обедняването на хората и разчитат точно сега да навъртят оборот, докато скъпите бутици в моловете не смеят и да помислят да продават.

Както и преди, така и в момента, мнозина по-неплатежоспособни пазаруват „на кило“ от вехтите магазини. Към облеклата „втора употреба“ обаче в кризата посягат и клиенти, които досега никога не са влизали в този тип търговски обекти.

„Няма как, налага се да купя блузи за децата и тънки якета. Откъде да ги взема, в момента може да се разчита на тези магазини. Малко пране и дезинфекция и всичко е наред“, коментира домакиня, доволна че е успяла да направи шопинг за жълти стотинки.

По-претенциозните купувачи обаче гледат с ужас на отворените врати на магазините с дрехи „втора употреба“, виждайки в тях опасност от разнасяне на заразата.

„Освен че не е редно в момента тези магазини да работят, тези дрехи кой знае откъде са внесени и колко са чисти. Никога не бих купил оттам.“, коментираха възрастни столичани, гневни, че мерките за безопасност не се спазват от всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *