НАП глоби с 500 лв. пенсионирана лекарка, не декларирала в срок възнагражденията си

НАП наложи глоба от 500 лв. на 75-годишната д-р Зорка Тодорова, закъсняла с 20 дни подаването на декларация за допълнителни доходи. Д-р Тодорова е пенсионер и дава дежурства в Медицинския център в общинската болница в Дупница срещу 50,00 лв. на дежурство. Тя пропуснала крайния срок за подаване на данъчните декларации в НАП, подала я на 20 май.

„Получавам 350 лв. пенсия, с част от парите изплащам кредит, който теглих преди години, за да купя къща в село Червен брег, с останалите живея. Обърках се от непрекъснатите заповеди, издавани от НОЩ. Всеки ден все нещо различно се представяше пред обществеността. Удължаването на срока за данъчните декларации е било само за фирми, не за физически лица. Ще платя глобата, държавата като има да взима, няма да ме остави на мира”, заяви д-р Зорка Тодорова пред в. „Струма”.

Тя попълва графика на спешния кабинет в общинската болница в Дупница, тъй като няма желаещи лекари да дават дежурства за по 50,00 лв. На месец тя дава по 10-ина дежурства в спешен кабинет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *