Наркобосът Будимир Куйович готвил бягство от затвора, преместили го

Черногорският наркобос Будимир Куйович е преместен от затворническото общежитие в Казичене в пандиза във Варна след получен сигнал в Областната дирекция на МВР, че планира бягство, съобщи Lupa.bg от отлично осведомени източници.

Най-вероятно черногорецът има приятели в Централния софийски затвор, които биха му помогнали да избяга. Именно за това той е настанен при строг режим във варненския пандиз, където се предполага, че не познава никого.

В момента се претърсва общежитието в Казичене, в което довчера Куйович изтърпяваше 16-годишната си присъда за наркотрафик. Очаква се да бъдат намерени улики за неговия план, както и наркотици. Според негови колеги той продължава да е в бизнеса с дрогата и да се разпорежда от затвора.

След поредното искане на черногореца миналата година да излезе предсрочно от затвора, той бе хванат на магистрала „Тракия“ с фалшива книжка, издадена уж в Португалия.

„За това престъпление се предвижда лишаване от свобода до 8 години. Спрямо Куйович не е взета мярка за неотклонение, тъй като същия по настоящем изтърпява наказание лишаване от свобода. В периода на извършване на престъплението той е бил в отпуск. След задържането му отново е приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието”, заяви преди време Радослав Димов, районен прокурор на София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *