Наркоман с обвинение за убийството на приятелката си в Кюстендил

Наркоман с обвинение за убийството на приятелката си в Кюстендил

Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивиста, който е убил приятелката си, докато бил дрогиран. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият многокпатно е осъждан за тежки умишлени престъпления от общ характер. Мъжът живеел под наем на квартира на ул. „Априлско въстание“ в гр. Кюстендил. Той обитавал сутерена, който се стоял от кухня, стая и мазе. Виновният имал дългогодишно познанство с жената, с която поддържал както приятелски, така и интимни отношения.

Жената също била наркозависима. Занимавала се с проституция и често посещавала казина. Често идвала в дома на майка си в кв. „Изток“, която се грижела за осемгодишния й син, като й оставяла пари.

На 13 май 2018 г. двамата отишли в квартирата на мъжа, където освен наркотици, двамата употребили и алкохол. Между тях възникнал скандал по повод пласиране на дрога и парични дългове, прераснал в сборичкване. В разгара на спора мъжа взел голям нож и намушкал два пъти с него жената в областта на корема. Пострадалата паднала на пода, а обвиняемият направил опит да спре кървенето с покривало. Под влиянието на алкохола и наркотиците заспал до нея.

Два часа по-късно той се събудил и видял жертвата си, която лежи без да дава никакви признаци на живот. Издърпал я в съседното помещение и я завил. Мъжът почистил кръвта по пода, преоблякъл се и излязъл с познат да пийнат. На следващия ден заминал за София.

Майката на пострадалата подала молба в Районното полицейско управление на 17 май 2018 г. Тя искала дъщеря й да бъде обявена за общодържавно издирване.

Междувременно обвиняемият се завърнал в град Кюстендил, където известно време се укривал при позната. На 28 май той отиъл в полицията, където направил самопризнание за убийството.

От изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на жената е голямата кръвозагуба в резултат на прободно-порезни наранявания в областта на корема.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемият за извършеното от него убийство при условията на опасен рецидив да продължи в съда.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *