Народът задава въпроси на Мария Габриел, комисарят ще отговаря в продължение на час

Онлайн граждански диалог с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще се проведе на 9 май (събота) от 11 ч., съобщи представителството на Еврокомисията в България.

Разговорът, който ще продължи до 12 ч., ще се излъчва на живо в програма „Христо Ботев“ на БНР, по БНТ 2, във Фейсбук и на интернет страницата на Представителството на ЕК в България.

Темата на дебата е: „Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Европейска солидарност по време на криза“.

Комисар Мария Габриел ще даде информация за мерките, които ЕС предприе в помощ на държавите-членки и ще отговаря на въпроси на гражданите за най-силното ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите.

Въпроси към комисар Габриел може да се задават директно във Фейсбук събитието или в платформата https://www.sli.do/, където трябва да се влезе с хаштаг #EuropeDay.

Какво е значението на европейската солидарност и защо можем да се справим с кризата единствено заедно? Как европейските научни изследвания ще доведат до решение на глобалната криза? Кои са поуките от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието? Каква подкрепа оказва ЕС на културния сектор и спорта? Тези и други теми ще са сред обсъжданите в продължение на един час в Деня на Европа, когато се навършват точно 70 години от историческата Декларация на Робер Шуман.

От 10,30 до 11,00 ч в предаването „Семейно радио“ на програма „Христо Ботев“ слушателите ще бъдат информирани за предстоящото включване с оповестяване на темите, възможностите за задаване на въпроси и други информации свързани с ресора на българския комисар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *