Наставникът на „Пирин“ се похвали с подарък нов автомобил от собственика

Наставникът на „Пирин“ се похвали с подарък нов автомобил от собственика

Наставникът на новия член на родния елит „Пирин“ Уорън Фийни се похвали с подарък нов автомобил от клубния собственик Пол Белогур. Мениджърът на орлетата огласи новината първо в родината си Северна Ирландия, където кара кратката си ваканция, преди отново да поеме юздите на благоевградския футбол.

„Имаме страхотна връзка с президента. Той ми купи чисто нова кола за спечелената титла и промоцията. Каза ми също, че очаква да има интерес към мен от други отбори заради това, което постигнах през отминалия сезон“, разкри предводителят на зелено-белите и поясни, че само много изкусителна оферта би го накарала да напусне областния център на Пиринско, предава в. „Струма“.

„В момента градя нещо в „Пирин“ и бих отхвърлил всяко едно предложение, ако не е нещо наистина изключително. Искам да гледам как отборът израства под моето ръководство. Ще играем в страхотно първенство с няколко фантастични тимове. Бюджетите на някои от тях са между 20-25 милиона евро. ЦСКА и „Лудогорец“ редовно участват в Европа. Целта ми е да се борим с тези отбори, да направя всичко най-добро за „Пирин“. Нямам търпение да се тествам“, допълни Фийни.

Вчерашният ден донесе дълго чакана вест от пиринските фенове за завръщането на родния стадион „Христо Ботев“ на рекордьора по поредни титли у нас с „Лудогорец“ Светослав Дяков, който стана първото сигурно лятно попълнение на орлетата. Плеймейкърът, който в понеделник навършва 37 г., подписа договор за следващите 12 месеца.

„Тук съм си вкъщи. Това е отборът, който ми е помогнал да стана това, което съм, отборът, който ми даде началото. За мен остава да оправдая доверието, тъй като отговорността не е малка“, бяха първите думи на Съни след парафирането на контракта.

Не скри емоцията си и изпълнителният директор Таско Тасков. “Един човек, чието сърце е тук, легенда на българския футбол, се завърна в родното гнездо. Като футболист всички го познават, но аз искам да обърна внимание повече на Съни Дяков като човек и да отправя послание към всички млади футболисти в България – бъдете като него. Разбрахме се с два телефонни разговора, въпреки че нямаме практика да преговаряме дистанционно с играчите. Финансовите условия остават на заден план, водещо е желанието му да се върне и да помогне на отбора”, заяви бившият рефер.

„Щастлив съм, че приличаме играч от ранга на Светльо Дяков в нашия клуб. Той е изключителен футболист с манталитет на победител и мисля, че ще вдигне още повече класата на отбора“, израдва се и старшията У. Фийни.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.