Националната хуманитарна гимназия изпрати своите абитуриенти

Националната хуманитарна гимназия изпрати своите абитуриенти

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост празнува и Благоевград. По традиция благоевградската общественост поднесе венци и цветя на паметника на светите Кирил и Методий пред НХГ, която тази година чества две забележителни годишнини – 140 години от откриването на Солунската мъжка гимназия и 100 години от нейното установяване в Горна Джумая, днешен Благоевград.

Химнът на българската просвета даде началото на церемонията по изпращането на зрелостниците, информира БНР. „Всеки от вас ще поеме своя път в живота. Надявам се, че ще бъдете достатъчно концентрирани и мотовирани да се представите добре на държавните зрелостни изпити, след което да поемете пътя си през унивеситетите, които сте избрали.“. Това каза на завършващите ученици директорът на НХГ Марин Митов.

Тази година празникът беше скромен и премина при повишени мерки за сигурност заради ситуацията, създадена от епидемията на COVID-19, това обаче не помрачи доброто настроение на дванадесетокласниците.

Кулминацията в празничния ден ще бъде концертът с участието на Камерна опера – Благоевград, на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Началото е в 18:30 ч. на площад „Македония“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *