Наша 11-окласничка приета за студентка след първо място в национален конкурс

Мария Бозова от 11 клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев” – Гоце Делчев, завоюва първото място в национален конкурс за ученическо есе на тема „Виртуалният туризъм ще измести ли реалния туризъм?”, проведен от Стопанска академия – Свищов.

Участие от НПГ взеха ученици от 11 и 12 клас, но Мария Бозова успя да впечатли журито с отлични познания не само по български език, но и с професионални компетентности в областта на съвременния туризъм, неговото състояние, тенденции за развитие и бъдещи перспективи за все по-нарастващото му икономическо и социално значение в световен мащаб, пише в. „Струма“.

Конкурсът се проведе в електронен, неприсъствен формат и предизвика средношколци от 15 училища в страната. Организаторите на националния конкурс са впечатлени от способността на учениците да аргументират своите тези, включително и посредством контратези, както и да обосновават логично и последователно авторова позиция. Ученическите есета бяха оценени от тричленно жури от академични преподаватели и представител на практиката.

Като победител в националния конкурс Мария Бозова ще бъде отличена с грамота и поименен сертификат, който й дава правото да бъде приета за студент в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” по желана от нея специалност в редовна форма на обучение.

„Въпреки извънредното положение успехите на нашите ученици продължават, гордеем се с тях и техните учители!”, споделиха от НПГ за поредния повод за гордост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *