Нашенец обвинен в подпалване на полицаи на Острова

Нашенец обвинен в подпалване на полицаи на Острова

30-годишен нашенец бе изправен пред съда на Острова, обвинен в нападение срещу полицай, получил впоследствие тежки изгаряния, писаха местните медии.

Българският гражданин Благовест Хаджигеоргиев, без постоянно пребиваване, беше обвинен в тежка телесна повреда с умисъл срещу Даръл Марес и умишлен палеж с намерение да застраши живота му. Инцидентът се случил пред училище в Нюкий.

Полицаят е получил сериозни изгаряния на ръцете и краката и е откаран в болница с „животозастрашаващи рани“, докато се е опитвал да се справи с мъж, който е действал агресивно близо до училище Newquay Tretherras, в петък сутринта около 10.20 часа.

По-късно стана ясно, че инцидентът така или иначе не е бил свързан с училището. Българският подсъдим също беше обвинен в опит за тежка телесна повреда с умисъл срещу втори полицай – Алън Лентън, който останал невредим.

51-годишният Даръл Марес, базиран в Нюкий, е претърпял сериозни изгаряния по тялото си, което е довело до това, че той е бил откаран по въздух в болница Трелиске в Труро за лечение. Обвиняемият се яви в магистратския съд на Труро и му беше наложена мярка за неотклонение, за да се яви пред съдия в Кралския съд на града на 13 октомври. Марес е преместен в болницата Дерифорд в Плимут, където вчера състоянието му е „стабилно“, а шефовете на полицията казват, че стои „седнал и в добро настроение“.

Днес е основният изборен ден за милиони гласоподаватели в 11 часови зони и повече от 56 хиляди избирателни секции.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *