Наше момче от ПМГ с бронзов медал от първата онлайн европейска олимпиада

Антонио Георгиев от 11 „а” клас на благоевградската Математическа гимназия завоюва бронзов медал от първата онлайн европейска олимпиада по география. В нея участваха общо 14 държави с отбори от по трима ученици в две възрастови групи: 12-15 и 16-19 години. България се представи с два отбора, а домакин на олимпиадата бе ПМГ – Варна.

По регламент състезанието се провежда на английски език онлайн в платформата Microsoft Teams. Включва три кръга: практически тест (в рамките на 90 минути), мултимедиен тест (40 въпроса за 20 минути) и писмен теоретичен тест (50 въпроса с отворен отговор за 60 минути).

Антонио Георгиев, подготвен от учителката Ваня Стоева, се справи блестящо с всички задачи и заслужено се поздрави с медал. Впечатляващ е фактът, че това далеч не е първият покорен връх за талантливия гимназист.

Освен отличен математик, физик и тенисист, Антонио носи в сърцето си и любовта към географията. След множество успехи и в тази област, през 2019 г. той се пребори и за място в националния отбор, и представи страната ни на световната олимпиада по география в Хонконг, съобщава в. „Струма“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *